AYNA GİBİSİ YOK!


“Şu anda öyle bir ana muhalefetle karşı karşıyayız ki, düşünebiliyor musunuz bir kanun maddesinde kırk sekiz tane önerge verebilecek kadar siyasi ahlaktan, etikten uzak. Böyle bir muhalefeti iyi niyetle izah etmek mümkün mü? Yani şu beyazı görüyorsunuz, güya muhalefet edeceğim diye bu beyazın siyah olduğunu ispat etmeye ne gerek var? (Bu beyaz) diyemiyor. Bu bir cibilliyet meselesi aynı zamanda. (1 Nisan 2007, Eskişehir)” Bu sözler söylendiğinde CHP’nin genel Başkanı Deniz Baykal.

“Ama bu bir cibilliyet meselesi cibilliyet. (5 Eylül 2010, Kazlıçeşme)” Kime mi bu sözler? CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na.

“Bu iddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. Ak Parti’yi Hizbullah ile herhangi bir terör örgütüyle ilişkilendirme gayreti içine girmek densizliktir, namertliktir, terbiyesizliktir. (24 Ocak 2011, Ankara)” Bu sözler de Kılıçdaroğlu’na.

“Herkes istediği gibi içiyor. Aksırıncaya tıksırıncaya kadar içiyorlar.” Bu da içki yasağına karşı gelenlere.

“Meclis'teki Demokratik Açılım Paketi görüşmelerinin yapıldığı güne dair kamera kayıtlarını incelerken ilginç bir duruma tanık olduk. Kamera kayıtlarında Bahçeli konuşurken bir ara Başbakan Erdoğan ekranda beliriyor ve sinirli bir şekilde dudaklarını kıpırdattığı görünüyor. Biz bu görüntüyü dudak okuma uzmanlarına okuttuk ve Erdoğan'ın Bahçeli'ye çok ağır bir küfrettiğini ortaya çıkardık. (Cihan Paçacı’nın bir televizyon kanalındaki açıklaması)”

“Ananı da al git. (11 Şubat 2006, Mersin)” Derdini anlatan çiftçi RTE’nin hedefinde.

Başbakan böyle konuşur da yol arkadaşları ondan aşağı kalır mı?

“Hayat alkol ve seksten ibaret değildir. (Bülent Arınç)” Bu sözün altındaki gerçek deşelenmeye başlayınca, “'Seksi bir kenara bırakalım. Çünkü her şey alkol üzerinden konuşuluyor.” diyerek tartışmaya yeni bir boyut kazandırdı.

“Galatasaraylılığımdan utanıyorum. Başbakanı, TT Arena’da yuhalayanların babaları belli değildir, buna eminim. Şerefsizler, yuhalayan kahpe GS taraftarı.”

“Böyle bir şerefsizlik yok. Nankörsünüz... Kimin sayesinde o statta maç izliyorsunuz. Kim yaptı lan o stadı size. Geri zekâlı, kuş beyinliler.”

Son iki sözü söyleyen kişilerin adını yazmadım. Kraldan çok kralcı davranmanın insanı nerelere vardırdığını görmek açısından ilginç.

AKP’nin sözcü ve yandaşlarının benzer sözlerinin hepsini yazmaya kalksak sanırım sayfalar yetmez. Bu sözleri yorumsuz yazdım; ancak gençliğimde dinlediğim ve davranışlarımda, sözlerimde rehber edindiğim bir öykü de paylaşmak istedim.

“Peygamber’imiz bir mecliste otururken oraya, Ebu Cehil gelir. Hiçbir şey konuşmadan Peygamber’imizin yüzüne bakarak: ‘Ya Muhammed! Sen ne kadar çirkin suratlı, acayip görünüşlü bir insansın.’ der. Peygamber’imiz hiç öfkelenmeden: ‘Doğru söylüyorsun.’ diyerek Ebu Cehil’i yanıtlar.

Biraz sonra, aynı yere Hazreti Ebu Bekir gelir. Peygamber’imizi görünce sevinerek: ‘Ya Resulallah! Sen ne kadar güzel yüzlü, güzel görünüşlü, tatlı sözlüsün. Ben, senden daha güzel bir insan görmedim.’ sözleriyle sevgisini ifade eder. Hazreti Peygamber, ona da: ‘Doğru söylüyorsun.’ diye karşılık verir. Biri hakaret, diğeri de sevgi içeren bu iki söze verilen aynı yanıt, oradakileri şaşırtır ve şu soruyu sorarlar: ‘Ya Resulallah! Çirkinsin diyeni de güzelsin diyeni de onayladınız, bu nasıl oluyor?’ Hazreti Peygamber: ‘Ben aynayım. Kim bana bakarsa kendi suretini görür. Ebu Cehil, kendi çirkinliğini, Ebu Bekir de güzelliğini gördü.’ diyerek yanıtlar.”

Yetmiş milyon ayna dururken yoruma gerek var mı?

26 Ocak 2011

Not: 31 Ocak 2011 tarihli KENT YAŞAM Gazetesi’nde yayımlanmıştır.
Yazılarımın tümünü http://adiladalet.blogspot.com dan okuyabilirsiniz.

15 yorum:

  1. SURATINA BAKIP AYNA OLACAK KAÇ KİŞİ VAR.YETMİŞ MİLYON AYNA OLSA DA,HERKES KENDİ SURATINI KUTSAL GÖRÜYOR.AYNALARIN SAYISINI AZALTIP GERÇEKTEN SURATINA BAKILDIĞINDA GELECEĞİ GÖREN,HAK,ADALET,İNSANLIK,HARAM HELALİ BİLEN ADAMLARA GEREKSİNİM VAR.ŞİMDİ HERKES ÖZGÜRLÜK ADINA ALMIŞ AYNASINI ELİNE İŞİNE GELDİĞİ GİBİ ÇAL,ÇAL OYNA MODUNDA.MEHMET SEZER.

    YanıtlaSil
  2. Aynalarda mı yalancı oldu dersiniz,hep ya görmek istediğimizi görmeye mi alıştık??Oysa muhalefette iktidarda aynı aynaya bakmaktalar,değişimi kimse aklına bile getirmiyor,apaçık sokaklara dökülün diyenmi istersiniz.Hak aramak için sokaklara dökülünebilr,önlemini alacak olanlar hazırmı bu teklifi yaparken,Mısır,Tunus örneğinimi dayatmaya çalışıyorlar,sessizce yapılan eylemlerde var,sadece almamak,kullanmamak gibi.İnsanoğlu şiddete meyillidir,Karşılıklı atışmalara son verip çözüm üretmeleri gereken iktidar ve muhalefet,basitliği gözler önüne sermektedir......Hiç yakışmayacak davranış biçimleri....SAYGILARIMLA..........

    YanıtlaSil
  3. Yazınızıa bir yorum yapamayacağım zira o kadar doğru ki tamamen anlamını kaybeder , yorum zaten ortada 'Ayna gibisi yok'' Yüreğinize ve kaleminize sağlık..Sevgiler, saygılar...

    YanıtlaSil
  4. Celal Kuruhasanoglu
    Onlar aynaya bakmaz,bakmaga korkarlar...

    YanıtlaSil
  5. AHMET DİNÇER31 Ocak 2011 22:21

    Gördüğünden utanacaksan,AYNAYA bakmıyacaksın...

    YanıtlaSil
  6. Kuzey'in Kızı31 Ocak 2011 23:24

    Çok güzel!..Aynaya bakıp bakıp küfretmelerinin nedeni bu olsa gerek.Teşekkürler Adil Bey...

    YanıtlaSil
  7. İşte gerçek yazarlık , kuvvetli kalem bu olsa gerek ...yorumu kendi içinde .
    Çok teşekkür ederim Adil bey , kaleminize sağlık ...

    YanıtlaSil
  8. Adil Bey,yazınız her zamanki gibi içerik bakımından çok anlamlı,zaman mı değişen insanlar mı bilemem ama ben benden önceki geçmişi bilmiyorum .Geçmişte yaşanan hayatlarda bu şekildemiydi anlamıyorum,bir insan gücü eline aldığı anda farklı oluyor insanlıktan uzaklaşıyor,bir güç sahipleri, birde onun etrafındaki yalakalar,iki çevre..diğer tarafta ise yetiştirilişi,hayata bakışı,görüşlerinde düzgün,insanca yaşayan doğruları gerçekten çoğu kesim tarafından onaylanmış,davası vatan,millet,ahlak,dürüstlük olan insanlar var...
    insanlar hep mi böyleydi? Zaman hep mi bu şekilde akıp geçti,eğer böyleyse bakacak aynaların sırları dökülmeye yüz tutmaya devam edecek..paylaşılamayan ne?
    Ben sadece şunu sormak istiyorum,eğer ölüm olmasaydı ,insanlık şimdi bu haldeyse o zaman ne olurdu?

    YanıtlaSil
  9. Ülkeyi kurtarmak Hazreti Ebubekirlerin aynasında ki anlayışa kalırsa patlamış mısıra mübarek der tv de fatmanın suçu ne diye izleriz.

    YanıtlaSil
  10. Aydın CİVCİK1 Şubat 2011 18:37

    SAYIN DAİL BEY , HER KİM NE SÖYLERSE KENDİ VASFINI , KENDİ SIFATINI SÖYLER. KÖTÜ SÖZ SAHİBİNE YAKIŞIR. BAŞKA SÖYLENECEK SÖZ VARMIDIR.

    YanıtlaSil
  11. Aynanın göstergesi insanlıktır.....ben insanım diyen biri ,karşısındakinleri kendisi gibi görür ,çevresine gelecek zarar kendisine yapılmış hisseder,canı yanar .....insanlık müslamanlıkla okadar iç içedir ki.....kendilerini gerçek dinci gören yönetenler ....acaba insanlığının ne kadarını taşımaktadır....?Adil bey herzaman ki gibi yazınız mükemmel....teşekkürler....fatma öztürk....

    YanıtlaSil
  12. ayas07
    Acemi Papaz, şarabı fazla kaçırmış, ilk haftalık vaazını verdikten sonra, yalpalayarak, “Papaz Efendi, vaazım nasıldı? Neresi yanlıştı, düzeltir misin?” diye sorunca,
    Kıdemli Papaz,
    “neresini düzelteyim be çocuk, doğru yeri yoktu ki!”
    saygılarımla

    YanıtlaSil
  13. Şu an iktidardaki çirkinlere sihirli ayna bile kafi gelmez..Ayna dayanamaz o çirkin karakterlerin yansıdığı yüzlere kırılır 1000 parçaya ayrılır.

    YanıtlaSil
  14. Hocam anlatımın başlığı ayna gibisi yok, ne güzel kişinin yüreği , gönül gözü neyse karşındakini öyle görür.Dış görününüşe bakıp iç gzelliğinden anlamayanlardan olmayalım .Ayrıca güzellik göreceli bir kavram kimi Çiçeği güzel görür dikeni vardır sevmez ama dikenin de faydası olduğunu bilmez.Kimi insan nilüfer çiçeğini sever ama bilmez ki çamurda yetişir , ondan beslenir.Yürek güzelliğinin ve kalp gözünün açık olmasını sevgi , hoşgörünün olduğu herkesin kalbindeki iyiiliklerin artmasını diliyorum🙏🏻👏✍️🌺Fulya Kırımoğlu

    YanıtlaSil