TÜRK BAYRAĞI, TAHRİK UNSURU


Geçen yıl Beytüşşebap’ta balkondaki bayrak, PKK’lıları tahrik etmesin diye indirilmişti askerlerce. Şimdi de düğün evinde bayrak asılması yasaklandı.
Aydın’ın Didim ilçesinin Akbük beldesinde oğlunu evlendiren babaya “İzinsiz Türk bayrağı asılamaz.” yazılı belge imzalatılmış jandarmaca. Jandarmanın imzalattığı belgedeki tümcede anlatım bozuk. Bu tümceden, “Türk bayrağının” izinsiz olduğu anlaşılmakta. Tümce “Türk bayrağı izinsiz asılamaz.” biçiminde olsaydı, bayrağın izin alınmadan asılamayacağı anlatılmış olurdu. Jandarma belgesindeki ifadeyle Türk Bayrağı tamamen izinsiz sayılıyor.
Baba Mehmet Ali Özdemir, “Bu ülkede PKK paçavrası astırıyorlar; ama oğlumuzun düğününde Türk bayrağımızı asamadık. İnsanın kanına dokunuyor. Bu belge yüzünden olay çıksın istemedik. Biz Türk Bayrağı’nı gönlümüze asmışız zaten. Türk Bayrağı tahrik unsuru oluyormuş, İçişleri Bakanlığı’nın bu konuda bir genelgesinin olduğunu söylediler. Muhalefetin boş işlerle değil, bu konulara el atması gerekmiyor mu? (Sözcü Gazetesi, 31 Ağustos 2013)” diyerek duruma açıklık getirdi.
Bayrak, halkımızın gönlünde çok özel bir yere sahiptir ve yurttaşlarımızın kutsalları arasındadır. Kutsal olan bir şeyin izne tabi tutulması ateşle oynamaktır. Ayrıca bayrak, ulusal birliğimizin önemli bir simgesidir. Bayrağı yasaklayarak ulusal bütünlüğe zarar verilir.
Halkımızın gönlündeki bayrağı birçok yerde görebiliriz. Resmi dairelerin bayrak yasasına göre uygulamaları vardır. Bu konuya girmeyelim şimdilik.
Halkımız yukarıdaki örnekte görüldüğü gibi düğünlerde bayrak asar. Düğün evi, Türk Bayrağı’nın sağladığı özgürlük ortamında şenlenir. Düğün alayının önünde yürüyen kişinin elinde bayrak vardır ve gururla taşır onu.
Yeni ev yaptıranlar çatıya Türk Bayrağı asar. Bu, bir nevi bayrağa şükretmek, minnet duymaktır.
Hacca gidenler bayrakla uğurlanır, dönüşte bayrakla karşılanır. Hac günleri yaklaşmakta, AKP hükümeti hacıları uğurlayıp karşılayacak araçlara asılacak bayrakları da yasaklayacak mı acaba?
Askere gidenler davul, zurna ve bayrakla uğurlanır. Aileler, kınalı kuzularını al bayrağın güvenli gölgesine emanet eder. Halkımız asker karşılamaya da Türk Bayraklarıyla gider. Yasaklayacak mısınız bunu da?
AKP hükümetinin Türk Bayrağı’nı tahrik olarak görmesi ilginçtir. Evet, bayrağımız birilerini tahrik eder ve bu doğrudur. Kimleri mi tahrik eder? Yurdumuzdan kovduğumuz sömürgecileri ve onların kuklalarını. Yurdumuza göz diken emperyalistleri ve onların uşaklarını, işbirlikçilerini. Bir de ülkemizi bölmek isteyen hainleri çok tahrik eder. Yoksa siz de mi çok tahrik oluyorsunuz Türk Bayrağı’ndan ey AKP’liler? Bayrakla uğraşmak demek, milletle uğraşmaktır. Millet de vakti gelince bunun yanıtını verir, tıpkı Kurtuluş Savaşı ve sonrasında olduğu gibi.
                                                           Adil Hacıömeroğlu

                                                           1 Eylül 2013

1 yorum:

  1. Evet cumhuriyet bayramında bile bayrak asakmı asmasakmı diye düşünenler biliyorum..BEN köyüme yapılan okulun inşaatine takılan bayragımın önünde BAYRAGIM ŞİİRİNİ OKUYARAK KÖYÜN YAŞLILARINI AGLATMIŞ BİRİSİ OLARAK SİZE KATILIYORUM ......... Ve diyorum ki KUL AZAR ALLAH YAZAR ADALET BİR GÜN YERİNİ BULUR .....

    YanıtlaSil