CHP’Yİ NEDEN ELEŞTİRİYORUZ?


Bazı dostlarımız CHP’yi neden eleştirdiğimizi sormaktalar sık sık. Eleştiri; bir yapıtın olumlu ya da olumsuz yanlarını söylemektir. Kısacası, değer verilen düşünce ya da kurumlara yapılır. CHP’yi eleştirmemizin nedeni de daha iyi işler yapabileceği umudumuzu korumamızdan kaynaklanmakta. Eğer bir gün CHP’yi eleştirmeyi bıraktığımızda anlayın ki umudumuz kesilmiştir ondan.
Yine aynı dostlarımız AKP’yi neden eleştirmediğimizi söylemekteler. Oysa yazılarımın çoğu AKP konuludur. Bu yazılar, eleştiriden çok bir mücadele savaş içeriklidir. Cumhuriyet’i savunanların AKP’yi düzeltmek gibi bir amaçları yok. Bu nedenle AKP’yi eleştirmek yerine, onunla savaşmalıdır. Biz de yazılarımızda bunu yapmaktayız.
CHP, Atatürk’ün kurduğu bir partidir. Türkiye’nin işgalcilerden kurtulmasının öncüsüdür. Cumhuriyet devrimlerinin yapıcısıdır. Laik Cumhuriyet’in önemli bir dayanağıdır. Bu nedenle CHP’nin Atatürk’ün çizgisinden sapması, altı oktan uzaklaşması durumunda bir Cumhuriyet yurttaşı olarak eleştiri hakkımızı kullanmamız en doğal hakkımız.
CHP, kişilerin değil, Türk Ulusunun partisidir. Cumhuriyet’in siyasal örgütlenmesidir. Emperyalizme karşı bir savaşın siyasal örgütüdür CHP. Bu gerçekler ışığında davranan yöneticilere sözümüz yok! ABD’ye ve emperyalizmin güdümündeki Ortaçağ kalıntılarına umut bağlayanların karşısında olmaksa Atatürk’ten aldığımız bir görev.
Milletin partisini, millet eleştirecek ki doğru yoldan çıkmasın. Atatürk’ün aydınlık yolu dururken sapa yollara sapılmasın. Şu bilinmelidir ki, CHP yöneticileri; Atatürk’ün izinden gittikleri sürece onlara sevgi, saygı ve güvenimiz olur. Atatürk’ün yolundan yürümeyen, Cumhuriyet değerlerini savunmayanlarla aynı yolun yolcusu olamayız.
Türk Milletini birleştiren Atatürk’tür, Cumhuriyet’tir. Bunun dışındaki arayışları milleti ayrıştırmak, vatanı bölmektir. Böyle bir duruma rıza göstermemiz olanaksızdır.
CHP, eleştirilere ne kadar kulak asarsa o kadar doğru işler yapar. Eleştiri, demokratik bir anlayışın ürünü olduğundan diktatörlere yapılmaz. CHP yöneticileri de diktatör olmadıklarına göre eleştirilecekler. Önemli olan bu eleştirilerden ders almalarıdır.
Önemli olan araba devrilmeden yol göstermektir. Araba devrildiğinde zaten yol gösteren çok olacaktır. Bu durumda ortaya çıkanlar dostça eleştirmeyecek, akbabalar gibi saldıracaklar. Bu gün lidere ve yanındakilere övgüler düzenler işler bozulduğunda en büyük düşmanlar olarak ortaya çıkacaklar.
Unutulmamalı ki eleştirenden değil; dedikodu ve yağcılık yapandan büyük zararlar gelir.
Eleştiri doğru yolu bulmanın sihirli anahtarıdır. Dünyanın neresinde olursa olsun eleştiriye kendini kapatanlar olumlu ve büyük işlere imza atamazlar.
                                                           Adil Hacıömeroğlu
                                                           20 Ocak 2014


2 yorum:

  1. Eleştirme , sırf YERGİ değildir. Hem olumlu , hem olumsuz yönleri ortaya koymaktır. Dostluğun da gereğidir bu. CHP için böyle eleştiri , partinin yanlışlardan arınmasına yol açabilir. Kurtuluş Savaşını yapan , cumhuriyeti ve demokrasiyi kuran kesimin temsilcisidir ve Atatürk tarafından kurulan partidir CHP . ,Atatürk ilke ve devrimlerinden ödün verdiğinde ya da ayrıldığında CHP elbette eleştirilecektir , Bu gerçeğin ayrıntılı anlatımı ile karşımızda Sayın A. Haciömeroğlu . Teşekkürler ÖZGEN KARA

    YanıtlaSil
  2. ADİL BEY haberinrüzgarında yazmak isterseniz yazılarınızı mail adresimiz olan haberinruzgari1@gmail.com adresine gönderebilirsiniz. fotonuzuda göndermeniz gerekecek tabiki

    YanıtlaSil