ERDOĞAN’IN SURİYE İTİRAFI

                                       
24 Ocak 2014 günü RTE, partisinin Ankara ilçelerinin belediye başkan adaylarını açıkladı. Her zamanki gibi suçlamalarla dolu uzun bir konuşma yaptı. AKP’nin yeni bir düşmanını daha açıkladı: TÜSİAD…
RTE, suçlama yapar da Esat’tan söz etmez mi? Bu kez Esat’tan söz ederken yüzü kızardı, gözleri yerinden fırlayacak gibi oldu. Tam da Esat’a değinirken boğulacaktı neredeyse… Ne diyeceğini şaşırdı bir an… Ağır bir sözcük kullanacaktı, şaşırdı kısa süre ve Suriyeli yöneticilere “Alçak!” deyiverdi.
AKP ve RTE, bugüne kadar Suriyeli muhalifleri hep masum ve mağdur gösterdiler. Onların demokrasi(!) savaşçısı olduklarını anlattılar acıklı öykülerle. Ancak bu konuşmasında kızgınlıktan olacak Suriye’de terörist grupların olduğunu söyledi.
“Suriye’de bugün terör örgütleri varsa bunların oluşmasına neden olan da Esed rejimidir.” demekte RTE. Yani Erdoğan, “Esat yönetimi olmasaydı kafa kesen teröristler, savaşmak için Suriye’de girmezlerdi.” demek istemekte.
RTE, bu itirafıyla terörist grupları desteklediğini de söylemiş oluyor. Çünkü AKP yönetiminin her türlü desteği verdiği muhalif gruplar bunlar.
Erdoğan, kimyasal silah konusunda fena yakalanmıştı. Kimyasal silahları kendi desteklediği terör grupları kullanmıştı. Hatta kimyasal silahların Türkiye’den gittiği konusunda güçlü kanıtlar ortaya çıktı.
Suriye’deki terör gruplarının uyguladıkları vahşet, muhalifleri destekleyen AKP, Katar ve Suudi Arabistan’ı da zor durumda bıraktı. Uluslararası alanda tepkiler artmaya başladı. Bu nedenle de Esat’ın ve Suriye yönetimini destekleyen ülkelerin eli güçlendi.
Kimyasal silah kullanımına destek, kafa kesip insan ciğeri yiyen teröristlere koruma, Reyhanlı’yı kana bulayan haydutlara kol kanat germe ve şimdi de sahte işkence senaryolarıyla son çırpınışlarla düşülen bataklıktan kurtulmaya çalışmak… Bu çabalar boşuna! Dünyanın en usta yalanı bile bir gerçeği sonsuza dek örtemez. Bir gün gelir gerçeğin adaleti, yalanı yargılar. AKP yöneticileri, liderleri önderliğinde hızla savaş suçlusu olarak oturacakları sandalyelere koşmaktalar.
Yıkılma, kaybetme korkusu arttıkça itiraflar da çoğalacak. Önümüzdeki günler çok şeylere gebe… Bekleyelim, görelim…
                                                           Adil Hacıömeroğlu

                                                           25 Ocak 2014

1 yorum:

  1. Suriye'deki cani teröristlere silah yardımı yapan , destek veren AKP lideri RTE , başı sıkışınca , o muhalif kitlelerdeki ( kendi anlatımı ilke ) TERÖRİST kesimden yergiyle söz etti. Bu tutumu , teröristlere yardım etmiş olduğunun da itirafıdır. İşte burada Türkiye'nin de uluslar arası saygınlığını düşüren RTE 'nin bu yanlış politikaları ayrıntılarıyla Sayın A. Haciömeroğlu'nun yazısında açık anlatımını bulmuş. Teşekkürler! ÖZGEN KARA

    YanıtlaSil