ESAT İŞKENCE YAPIYORMUŞ

                                       
20 Ocak akşamı iktidar yanlısı tüm televizyonlarda aynı haber: Suriye’den, Esat yönetiminin işkence görüntüleri…
Alt yazılar, hazır asker yorumcular, buzlanmış görüntüler…
İşkence görüntülerini çeken askeri polisin kahramanlık (!) öyküsü…
Esat’ın zalimliklerini (!) sıralayan dünyadan habersiz haber okuyucuları…
Haberin verilişinin hemen ardından ekranlarda boy gösteren AKP’li sözcüler… Esat’ı kötüleme yarışına giren siyasetçilerle iktidar yalakası medya bülbülleri…
Cenevre 2 görüşmeleri yaklaştı. Suriye kazandı, ABD ve güdümündeki piyonlar kaybetti. Cenevre’de inisiyatif Rusya’da. Tüm itirazlara karın İran da çağrılı Cenevre görüşmelerine.
Yenilen ABD cephesi şaşkın ve dağınık. Hele AKP, suçluluk korkusuyla ne yapacağını şaşırmış. Daha önce Esat’ın kimyasal silah kullandığı yalanı ortaya atıldı. AKP, yalanın altında kaldı. Kimyasal silahın AKP’nin desteklediği Ortaçağ artığı teröristlerce kullanıldığı kanıtlandı. RTE ve Davutoğlu savaş suçlusu konumuna düştüler. Durumları hiç de iyi değil. Çıkış yolu aramaktalar kendilerince. Çıkışı, işkence görüntülerinde buldular. Bilmezler ki bu dolambaçlı yolun sonu da AKP’ye çıkmakta.
Elli beş bin görüntü… On bir bin kişinin fotoğrafını çekmiş bu AKP kahramanı (!). Dile kolay, bir ilçe büyüklüğünde kişinin fotosu… Gizlice çekmiş öyle mi? Bu kadar çok kişinin fotoğrafını hangi zaman diliminde hem de gizli çekmiş bu büyük kahraman?
Efendim, görüntüler İngiltere’deki bir laboratuarda uzman kişilere inceletilmiş, her şey gerçekmiş. Bu arada bu masrafları da Katar karşılamış. Dünyaya da Anadolu Ajansı duyurmuş.
Vay be! İşe bakın… Bozacının şahidi şıracı… Suriye’deki suç ortakları birleşmişler, işkence görüntüsü sunmaktalar dünyaya. Yalnız fotoğraf eksik. ABD ve Suudlar yok! Hakları geçer vallahi! Onların da Esat’ın bu zalimliğinin(!) ispatında emekleri olmalı değil mi?
Suriye’de bataklığa gömülen AKP çırpınmakta. Bataklığa düşen çırpınırsa daha çok gömülür batağa. Oysa bataklığa düşen hareketsiz durmalı ki belki biri gelir kurtarır onu oradan.
Ülkesine yapılan haince kuşatmayı yaran ve büyük güçleri yenilgiye uğratan Esat, aklını peynir ekmekle mi yedi? Neden işkence yapsın? Niye haklı mücadelesini ve zaferini saçma sapan bir iş yüzünden rezil etsin?
AKP’liler herkesi saf, kendilerini çok uyanık saymaktalar. Uydurdukları senaryolara herkesin inanmasını istemekteler. İnsan, aynaya bakınca kendini görür. AKP’liler bu ara aynaya çok bakıyorlar sanırım.
Not: Konunun daha iyi anlaşılması bakımından aşağıdaki iki yazımın okunmasında yarar var.

                                                     Adil Hacıömeroğlu
                                                     21 Ocak 2014



1 yorum:

  1. Esed'in kısa sürede gideceğini söyleme '' kehaneti '' ile toplumun karşısına çıkan RTE ( sırf meshep ayrımına dayandığından ) , Esed'in zafere ulaşmasını içine sindirememiştir. Bir de Suriye'deki terör gruplarına , gırtlak kesen canilere silah yardımı yaparak savaş suçlusu olarak yargılanma korkusuna düşmüştür. Kendisini kurtarmak için , Davudoğlu ile birlikte Esed!i İŞKENCECİ gösterme çabası göstermektedir. Bu konuda ayrıntılı bilgi verilmekte Sayın A. Haciömeroğlu'nun yazısında . Teşekkürler! ÖZGEN KARA

    YanıtlaSil