KÖMÜRCÜ, MAKARNACI KOYUNLAR


Gerek sosyal medyada gerekse günlük politik tartışmalarda AKP’ye oy verenlere “kömürcü, makarnacı, koyun…” gibi sıfatlar yakıştırılmakta. AKP’ye oy verenlerin neredeyse halkın yarısını oluşturduğu düşünüldüğünde bu sıfatlamanın halka karşı bir eylem olduğunu düşünmek gerek. Bu sıfatların AKP seçmeni için kullanılması, iktidar partisinin işine yaramakta. Bu yolla AKP’ye oy verenler, muhalefetten uzaklaştırılarak RTE çevresinde kemikleşmelerine neden olunmakta.
AKP seçmenini “kömürcü, makarnacı, koyun… “olarak nitelemek, bu insanların aklını, kişiliğini, iradelerini, ahlaklarını hiçe saymaktır.
İnsanlar yanılarak oy kullanabilir. Çoğu zaman kendi sınıf çıkarlarına uygun oy vermeyebilirler. Bazen ülkenin aleyhine çalışan partileri iktidara getirmiş de olabilirler. Bu nedenlerle halkı suçlayıp yaftalamak hem ayıp hem de yanlıştır.
Eğer insanlar doğru yolda giden partilere oy vermiyorsa bunun suçu daha çok muhalefettedir. Muhalefetin kendi düşüncelerini halka anlatamaması, önemli bir eksikliktir, giderilmesi gerek. Yurttaşı bilgilendirerek uyandırmak başta aydınların görevidir. Muhalefet partileri, halka kendi politikalarını kabul ettiremiyorlarsa demek ki yanlış yoldalar.
AKP seçmenine hakaret ederek onları kazanmak olanaksız. Önce kişiye hakaret edip sonra da onunla aynı yolda yürümeyi beklemek mantıksızlıktır. Sanki AKP’nin gizli eli, “kömürcü, makarnacı, koyun… “diyenleri yönlendirmekte. Çünkü bu söylemler yıkılmakta olan iktidarı güçlendirmekte, onun ömrünü uzatmakta.
AKP seçmenine “kömürcü, makarnacı, koyun…” diyenler, iyi bilmeliler ki bu sözlerle AKP’ye çalışmaktalar. Bu söylemlerle iktidar partisine her gün seçmen taşıyarak katkı yapmaktalar. Siyasetle uğraşanlar, “Tatlı dil, yılanı deliğinden çıkarır.” atasözünü unutmamalılar.
                                                           Adil Hacıömeroğlu

                                                           19 Ocak 2014

4 yorum:

  1. Özellikle koyun denilerek karşı oyları kemikleştirmeye hizmet ediliyor...

    YanıtlaSil
  2. Bizim lafımız vatandaşın önemli bir görevini yapmaya araç olan Oy'unu kömüre ve makarnaya karşılık, yani rüşvet karşılığı satmasınadır. Ama siz; koyunlar yediğine bakar, sahibinin hırsız veya sahtekar olmasının önemi yoktur, o karnını doyurmaya bakar diyorsanız bir bakıma haklısınız.

    YanıtlaSil
  3. Muhalefetin 20 yıllık evrimi şöyle gelişti: 2002-2007: Erdoğan'a muhalefet (liberal siyasete alkış), 2007-2013: Erdoğan ve AKP'ye muhalefet, AKP tabanına tepki (milli hassasiyet dönemi) 2014-2018: Erdoğan, AKP ve halka muhalefet (Terörle mücadele ve 15 Temmuz darbesini algılayamama, milli çizgiden taviz), 2018-2023: Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve halka muhalefet (milli çizgiden tam kopuş)

    YanıtlaSil
  4. Siyaset,safların oyuna getirilmesi sanatıdır.

    YanıtlaSil