“TIR”LATMAYIN ADAMI!

                                              
2014’ün ilk günüydü. Kırıkhan-Reyhanlı yolunda İHH’ye ait bir TIR, silah taşıdığı gerekçesiyle Hatay İl Jandarma ekiplerince durduruldu. MİT, arama izni vermedi. Savcılık, aramak için diretti.
Hükümet, devreye girdi. “TIR’daki insani yardımın Suriyeli Türkmenlere götürüldüğünü” söyledi, hükümetin ve AKP’nin sözcüleri. Türkmenler, “kendilerine hiçbir yardımın gelmediği” yanıtını verdiler.
Aradan çok geçmemişti ki, 10 Ocak günü Adana-Gaziantep yolunda iki otobüs dolusu mühimmat ele geçti. Hükümet yetkilileri, konuyu geçiştirdi.
19 Ocak günü Adana-Gaziantep otoyolunun Ceyhan gişelerinde üç TIR ihbar üzerine jandarmaca durduruldu. Yapılan aramalarda ikisinde mühimmat bulundu. Daha sonra dört TIR daha incelenmeye alındı.
AKP hükümeti, Suriye’ye giden söz konusu araçlarda ısrarla insani yardımın olduğunu belirtmekteler. Oysa Türk kamuoyu AKP’nin insani yardımları nasıl gösterişli törenlerle gönderdiğini bilmekte. Gereksinim sahiplerine gönderilen pire kadar yardımın, medya reklamlarıyla develeştiğini defalarca gördük.
Savcılıkları, emniyet güçlerini ve MİT görevlilerini birbirine düşüren araçlarda silah yoksa neden bu kavga o zaman? İnsani yardım yüklüyse bu araçlar, gösterirsin kamuoyuna yiyecek, giyecek ve sağlık malzemelerini olur, biter. Bunca kavgaya gerek var mı?
Ne zamandan beri insani yardımlar, MİT görevlilerinin gözetiminde gitmekte bir yerlere?
Türkiye’nin insani yardımları Kızılay aracılığıyla yapılmadı mı yıllarca? AKP yandaşı birtakım kuruluşların, Kızılay’ın görevini üstlenmelerindeki amaç nedir?
AKP, Suriye’deki karışıklıkların tarafıdır. Eli kanlı Ortaçağ teröristlerinin destekçisidir. Ne yaparsa yapsın bu gerçeği saklayamaz. Saklamaya çalıştıkça telaşlanmakta… Telaşlandıkça da kendini ele vermekte.
Saklambaç oynayan küçük çocuklara benzemekte AKP yöneticileri. Kendilerini arayan kişiler seslendikçe perdenin arkasına gizlenen çocuklar gibi “Buradayım!” demekteler saklandıkları yerden.
Kendi dar görüşleri, düşünce sığlıklarıyla herkesi aldatacaklarını sanmaktalar. Oysa yaptıkları o kadar açık ki… Suriye’de kan döken çetelerin öldürdükleri her kişinin sorumlusu, o eli kanlı teröristlere silah gönderenlerdir.
Tırlatmayın adamı… Herkesi kendiniz gibi, kendi yalanına inanan saflar olarak düşünmeyi bırakın!
                                                                       Adil Hacıömeroğlu
                                                                       22 Ocak 2014

                                                                       

1 yorum:

  1. AKP desteğiyle ( eliyle ) Suriyeye '' İNSANİ YARDIM '' adı altında , insanlara ölüm yağdıracak silahlar gönderiliyor ülkemizden. Güvenlik güçlerince yakalanınca , hükûmet yetkilileri : '' TÜRKMENLERE YARDIM GEREÇLERİ '' yalanıyla araştırmayı engellemeye yöneliyorlar ; ancak gerçeği gizlemek olanaklı değil. Ülkemizin saygınlığını düşüren bu gelişmelerin ayrıntlı anlatımı ile bu yazı oluşturulmuş : Teşekkürler Sayın A. Haciömeroğlu ! ÖZGEN KARA

    YanıtlaSil